____________________________________

Home

 

Praktijk

 

Op dit moment (2007) zit ik nog in mijn afstudeerjaar, dus zijn er alleen consulten in de vorm van een oefenconsult. Maar straks ben ik afgestudeerd en dan openen de (fictieve) deuren van mijn praktijk. Fictief, omdat ik niet vanuit een eigen praktijkruimte werk, maar naar de dieren toe ga. Dit heeft veel voordelen omdat natuurgeneeskunde zich niet beperkt tot het lichaam van het dier, maar het karakter en gedrag en de leefomgeving van het dier ook een belangrijke rol spelen. In zijn eigen omgeving laat het dier beter zijn gewone gedrag bekijken dan in een vreemde omgeving, die vaak wat stress geeft. Een huisbezoek geeft dus veel meer en betere informatie.

 

Een consult duurt ongeveer een tot anderhalf uur. Uw dier wordt daarbij zo goed mogelijk in kaart gebracht zodat ik kan kijken waar de balans verstoord is en wat er moet gebeuren om dit te herstellen. De bevindingen en het behandeladviesplan krijgt u op papier uitgereikt zodat u alles nog rustig kunt nalezen. Er wordt ook een moment afgesproken voor een vervolgafspraak om de effecten van de behandeling te beoordelen en eventueel het behandelplan bij te stellen.

Hoe lang een natuurgeneeskundige behandeling duurt, is per dier verschillend en afhankelijk van hoe ver het dier uit balans is, hoe lang de kwaal al bestaat ,wat er nog actief is van het zelfgenezend vermogen en hoe de leefomstandigheden zijn.

Een vervolgafspraak kan afhankelijk van de situatie per telefoon of een bezoek. Uiteraard kunt u tussendoor altijd bij mij terecht met uw vragen.

 

Voor een natuurgeneeskundige behandeling maak ik gebruik van kennis en inzicht op het gebied van huisvesting, voeding, sociale interacties, verzorging, beweging en interactie tussen eigenaar/verzorger en het dier.

De therapieŽn waar ik mee werk zijn fytotherapie, essentiŽle oliŽn (inwendig en uitwendig), Bachbloesems, homeopathie (klinisch en klassiek), celzouten, reinigingskuren, massages, TTeam en passief bewegen. Er wordt gekozen voor die therapie(Žn) die het beste past bij het dier en uw eigen mogelijkheden.

Waar nodig kunt u worden doorgestuurd naar een specialist (dierenarts, fysiotherapeut, trainer).

 

Ik zal er altijd naar streven om uw dier weer gezond te krijgen en wanneer dit niet mogelijk is, het dier zo goed mogelijk ondersteuning te bieden, zodat zowel het baasje als het dier weer helemaal tevreden zijn.

 

Wie ben ik

Natuurgeneeskunde

Voor wie

Praktijk

Oefenconsult

Informatie

Prijzen

Contact

Links