____________________________________

Home

 

Voor wie?

 

Vanuit mijn opleiding ben ik opgeleid als natuurgeneeskundige voor huisdieren, kleine herkauwers en landbouwhuisdieren. U kunt dus eigenlijk met elk dier bij mij terecht. Paarden, honden, katten, fretten, konijnen, caviaís, geiten, varkens, kippen, koeien, de hele veestapel dus.

Ik bied consulten voor particulieren, geef advies op het gebied van preventieve zorg en bedrijfsadviezen.

 

Consult

Wanneer komt een dier in aanmerking voor een natuurgeneeskundig consult? 

  • Uw dier is in principe gezond, u wilt dit graag zo houden en wilt graag een preventief advies op aandachtspunten

  • U wilt graag een kleine aandoening of kwaal behandelen met natuurlijke middelen

  • Uw dier zit niet lekker in zín vel en u komt er niet achter wat er is

  • Uw dier loopt regelmatig te kwakkelen

  • Uw dier is te dik en moet afvallen of uw dier is juist te mager en komt maar niet aan

  • Uw dier heeft last van een steeds terugkerende kwaal (vaak het geval bij huidproblemen, darmproblemen, luchtwegklachten of kreupelheden)

  • Uw dier is onder behandeling bij een dierenarts en kan hierbij ondersteuning gebruiken

  • Uw dier is onder behandeling geweest en de conditie en/of weerstand is achteruit gegaan

  • Uw dier is chronisch ziek en regulier uitgedokterd

  • Uw dier is ziek, verzwakt en reguliere medicijnen zijn eigenlijk te belastend (te heftig of te zwaar)

 

In veel gevallen kan met natuurgeneeskunde, al dan niet in combinatie met reguliere geneeskunde, het dier weer helemaal beter worden.

 

Maar soms is dit niet mogelijk, zoals bij een erfelijke aandoening, een trauma of vergevorderde ziekte. Gelukkig kan dan wel gekeken worden hoe het dier het beste ondersteund kan worden en zo binnen zijn beperking toch in balans komen. Ook dat is natuurgeneeskunde.

 

 

Preventief advies

Behalve voor hulp bij gezondheidsklachten kunt u bij mij ook terecht voor advies over huisvesting, voeding, omgang, verzorging en beweging van het dier. Zo kunnen we samen kijken waar veranderingen of verbeteringen mogelijk zijn. De natuurgeneeskundige kennis heeft hier dan een preventieve rol.

Voor paarden geef ik ook adviezen bij weideproblemen (bijvoorbeeld bij te weinig opbrengst) of wanneer u wilt overschakelen naar een biologische weide.

Bij hobbydieren zoals geiten, varkens of kippen zijn vaak specifieke behoeften in de huisvesting, voeding en omgang die over het hoofd worden gezien, maar uiteindelijk gevolgen kunnen hebben voor de gezondheid. Graag stel ik u mijn kennis op dit gebied beschikbaar.

 

 

Bedrijfsadvies

Een andere mogelijkheid die ik bied is wanneer u bedrijfsmatig dieren houdt, en er een gezondheidsprobleem onder de dieren heerst. Bijvoorbeeld opfok van jonge dieren en diarree, of CAE of para-tbc bij geiten, of alsmaar opduikende schimmelinfecties op stal of in de kennel of cattery, gedragsproblemen bij groepsdieren, te mager blijven of achterblijven in de groei, chronische hoefproblemen, etc, etc.

In dit geval is uw bedrijf de ĎpatiŽntí en neem ik een anamnese van het bedrijf af. De opzet is hetzelfde als bij een individueel dier, onderzoek wordt gedaan naar de kwaal zelf, de dieren in het algemeen, de leefomstandigheden, voeding, onderling gedrag, verzorging en het management. U krijgt dan een rapport met de bevindingen en een adviesbehandelplan op maat. Hierbij worden de dierlijke belangen altijd afgewogen tegen de economische belangen, want beiden zijn belangrijk voor een gezond bedrijf.

Voor meer informatie of een afspraak kunt u contact met mij opnemen.

 

Wie ben ik

Natuurgeneeskunde

Voor wie

Praktijk

Oefenconsult

Informatie

Prijzen

Contact

Links