____________________________________

Home

 

Wie ben ik

Mijn naam is Marjolein Berg, ik ben geboren in 1968, getrouwd en wij delen ons leven met twee hele leuke Dobermann’s, een eigenzinnige kat,

twee ondeugende fretten en een Palomino merrie met een zeer eigen karakter.

 

Als klein kind was ik altijd al bezig met ‘beestjes’. Naast een bescheiden veestapel van eigen huisdieren verzorgde ik wat ik buiten aan zieke en verzwakte dieren vond, liet honden van buren uit, reed op pony’s van boerderijen in de buurt en wilde heel graag dierenarts worden of dan in ieder geval verzorgster in een dierentuin.

Vaak loopt de praktijk anders en ik heb dan ook jaren als secretaresse gewerkt. Het werken met dieren bleef echter trekken en toen ik de gelegenheid kreeg, heb ik diverse opleidingen gevolgd en de stap gezet om een professionele hondenschool op te zetten. Dit heb ik enkele jaren met veel plezier gedaan. Ik zat op de goede weg, maar miste nog iets, ik wilde iets breders dan de hondenschool.

Toen kwam ik de 5-jarige HBO opleiding voor ‘Veterinaire Natuurgeneeskunde’ van de Silverlinde tegen en wist direct dat dit mijn pad was. Gedurende de jaren dat ik deze opleiding volgde, is dit gevoel alleen maar sterker geworden en ik hoop dan ook in 2008, wanneer ik afstudeer, de deuren van mijn eigen praktijk te kunnen openen en bazen met hun dieren te gaan helpen met de inzichten van natuurgeneeskunde.

 

In mijn praktijk sta ik voor service en kwaliteit. Ik zorg ervoor mijn kennis op het gebied van ziekte en gezondheid optimaal te houden door het volgen van workshops, cursussen en bijeenkomsten. Je bent als mens immers nooit uitgeleerd. Ook ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging BCND, wat u als klant een extra stukje service en zekerheid biedt.

Ik vind het verder erg leuk om nieuwe inzichten te verzamelen en daar zelf aan bij te dragen. Informatie hierover vindt u ook op deze site.

 

In de omgang met dieren vind ik het belangrijk dat mens en dier het beiden naar de zin hebben. Ik ben altijd benieuwd naar nieuwe ontwikkelingen op trainingsgebied en experimenteer hier ook graag mee. Een leuke bijkomstigheid is dat mijn zeer leergierige Dober Tiwa een enorm scala aan trucs en kunstjes kent en het heerlijk vindt om dit ook te laten zien. Met mijn paard rijd ik recreatief met een basis van Centered Riding en experimenteer voor de afwisseling en mentale uitdaging met Freestyle en Vrijheidsdressuur.

 

Ik heb altijd al een passie voor honden en paarden gehad. Daarnaast ben ik zeer geďnteresseerd in gedrag en voeding en de combinatie van deze twee. Verder heb ik een voorliefde voor puzzelen en probleem oplossend denken op basis van logisch redeneren. Een natuurgeneeskundig consult is ook eigenlijk puzzelstukjes verzamelen en daar één geheel van maken. Dat maakt voor mij ook de uitdaging van het consult, de ‘kick’ van het vinden van een oplossing. En daar vervolgens een ander mee te kunnen helpen, dat is mijn uitdaging en doelstelling.

Wie ben ik
Natuurgeneeskunde
Voor wie
Praktijk
Oefenconsult
Informatie
Prijzen
Contact
Links